Over mij

Hoi, ik ben Tessa Zwanenburg

 

 een self-taught illustrator uit het midden van Nederland

 

Ik maak o.a.

  • kaartjes
  • alfabetposters
  • kinderkamerposters
  • illustraties 

 

Ervaring

Ik wist al van jongs af aan dat ik graag met kinderen wilde werken, kinderen iets wilde leren. Ik heb de PABO gestudeerd en vele jaren les gegeven. Ik sta nog geregeld voor de klas. Voorlezen is mijn favoriete activiteit in de klas!

Ik heb al jaren een grote droom: het illustreren van een eigen prentenboek. 

Ik heb altijd getekend, maar ik tekende vooral met potlood. Als ik dan een leuk karaktertje had getekend, liep ik vast met de achtergrond. Met kleurpotlood werd het te krasserig, met verf eromheen te bobbelig. Het werd nooit zoals ik van tevoren hoopte. 

 

Alles veranderd toen ik in 2018 een cursus analoog en digitaal illustreren volgde bij de UCK. Ik leerde de basisbeginselen van Photoshop en kon daarmee een achtergrond ‘plakken’ achter een illustratie! Bijvoorbeeld een mooie potloodtekening van Klein Duimpje plakken op een achtergrond van een bos, geschilderd met aquarelverf! Eureka!

 

Vanaf dat moment wist ik dat ik nu alles kon gaan maken wat ik in mijn hoofd had bedacht. 

Nu, een paar jaar later, heb ik diverse producten te koop in mijn webwinkel en werk ik aan een portfolio voor mijn kinderboekenillustraties. 

 

‘Dream big!’ 

 

Ik werk nog steeds graag met potlood, ik heb hele mooie van Derwent - colour soft. Daarnaast werk ik graag met gouache, aquarelverf en panpastel. Dieren komen vaak terug in mijn illustraties.